Blog

Categoriile de varsta la care noi suntem atenti

02.11.2019 00:32
Vajna Emi
Categoriile de varsta la care noi suntem atenti

Atunci cand iesim la un loc de joaca amenajat in parcuri si locuri publice, noi, parintii, mai ales parintii cu copii mai mici, ne dam seama, ai nostri copilasi, nu prea au loc, nu prea au ce sa faca si mai mult ne ocupam sa ii ferim de copii mai mari, care de multe ori nu sunt atenti la copii mici. Incercam totusi sa il punem pe tobogan, cu frica ca va veni prea repede, il ajutam in sus pe trepte, il dam in leagane neadecvate, cu frica sa nu pica, iar dupa ce ne dam seama, ca ne doare spatele si mana, am transpirat deja de mai multe ori la rand, realizam, ca aceasta activitate nu este deloc asa, cum ar trebui ea sa fie.

Primii ani din viata fiecaruia, este si trebuie sa fie dedicat jocului. Nu poate sa treaca o zi, fara joaca, fara noi experiente si explorari, a lumii inconjuratoare si a propriului corp.
Locurile de joaca ar trebui sa fie concepute de catre specialisti iar acestia sa aiba in vedere, pe langa necesitatile principalilor beneficiari si varsta acestora.
Elementele de joaca trebuie sa satisfaca diferite tipuri de miscari, simt de echilibru, capacitate de atentie, suspans, curaj, viteza, functii motorice, toate aceste functii trebuiesc explorate.


Sa vedem, cum putem avea un loc de joaca din lemn in curtea noastra, montat adecvat varstei:

 


1. Copii cu varsta intre 1-3 ani


Este perioada, in care nu are nici o frica, insa deocamdata, nici mersul si alergatul nu este sigura. Elementele de joaca insa pot fi multe, cu ajutorul carora copilul din aceasta categorie de varsta, se va juca cu placere si in deplina siguranta. Puteti monta, de exemplu, un turn de joaca de la Blue Rabbit, cel Cascade. Acesta are un tobogan sau chiar doua tobogane cu marimi perfecte pentru aceasta varsta. Usor accesibil si cu cele doua platforme, turnul Cascade va oferi o distractie de alpinism si pentru copilasi cu varsta foarte frageda. Ii puteti monta multe accesorii colorate, volan, carma vapor, luneta, astfel oferind o varietate mare de joc si distractie. Daca aveti deja un turn de joaca, pentru un copilas mai mare, puteti foarte simplu, sa il dotati cu platforma 600, platforma piticot, astfel avand acces la locul de joaca si fratiorului mai mic.

Platform_600_copii_mici_loc_de_joaca_blue_rabbitPlatform_600_copii_mici_loc_de_joaca

Puteti sa montati o casuta din lemn, de unde va fi greu sa scoateti copilasul, aici isi va amenaja locul preferat de joaca si distractie. Ulterior, cand va creste, puteti sa montati aceasta casuta pe o platforma, care contine si tobogan, vedeti detalii aici: Casuta din copac

casuta_din_copac_loc_de_joaca_copii_jungle_gymcasuta_loc_de_joaca_copi_jungle_gym


Leagan simplu, leagan baby, leagan disc, leagan boia, leagan cuib, leagan trapez, leagan simplu ….. consider ca acest element de joaca nu poate lipsi incepand de la cele mai fragede varste, evident, trebuie sa avem in vedere modelul si varsta copiilor. Un complex de joaca Jungle Gym PEAK, dotat cu un leagan baby, cred ca e solutia ideala, pentru a avea un tobogan si o scara de urcare cu trepte din material antiderapant.

leagan_baby_copii_miciloc_de_joaca_jungle_gym_peak_tobogan

Taticii mandrii vor fi in preajma, astfel din doua miscari, pot schimba leaganul din feroneriile cu carabina si pot monta un leagan cuib, in care copilasii se vor odihni dupa atata alergat si joaca.

leagan_cuib_copiileagan_cuib 2. Copii cu varsta intre 3-7 ani


Daca copilasul nostru este mai maricel si a trecut deja de varsta de 3 ani, putem sa il lasam mai cu curaj, pe elemente de joaca mai complexe. Cu siguranta si in curtea gradinitei sunt locuri de joaca montate, unde se joaca cu prietenii si colegii.
De exemplu un loc de joaca Jungle Gym tobogan, cu siguranta! Tobogan mare, tobogan mic, si cu un turn de observare, unde copilasul se va simte ca un adevarat pirat sau capitan de vapor.

loc_de_joaca_pirat_vapor_jungle_gym_tobogan

Daca doriti ca micutul sa invete prin joaca comunicare cu alti copii, neaparat sa ii oferiti un minimarket si un mini piknik, care va fi locul preferat unde se va juca de-a magazinul si va adora bancuta unde va servi o gustare, sau daca ii plac trenurile e obligatoriu sa ii montati un modul tip locomotiva :)

ansamblu_de_joaca_copii_locomotivaloc_de_joaca_minimarket_copii

Are leagan cu siguranta! Este accesoriul de joaca indispensabil!

leagan_copii_cu_siguranta


Iar la categoria aceasta de varsta, ajungem sa putem explora, multe feluri de leagane, incepand cu leaganul disc sau tip boia, pana la leagane pentru doua persoane, fata in fata sau spate in spate. Cititi AICI un blog despre beneficiile uimitoare ale leganatului.


Va recomandam un element de joaca, pe cat de frumos, atat de apreciat de copii. Leaganul CANCAN a ajuns la noi, direct din Suedia. Este de calitate maxima si este solutia ideala atunci, cand vor sa se joace mai multi copii deodata.

leagan_cancan_copii

leagan_cancan_movleagan_cancan_verde_deschisleagan_cancan_silver3. Copii cu varsta de peste 7 ani

Peste aceasta varsta, copii nu mai vor sa raman langa “fusta mamei”, gata, a venit timpul alergatului, jocurilor cu roluri, astfel testand limitele, sa incearca tot ce misca si nu misca. Avem nevoie de accesorii de joaca interesante, pentru a putea petrece cu prietenii mai mult timp in aer liber.

joaca_copii_franghie_leagan


Avem nevoie de tobogan mare, poate de-ce nu, un tobogan spiralat si evident, fiind cei mai curajosi pompieri, indispensabil sa avem si o bara de pompieri.

tobogan_cu_val_kbt_albastrutobogan_spiralat_kbt_galbenbara_pompier_pentru_copii

Pentru un loc de joaca cu multe posibilitati, e bine sa montam si un perete de catarare, plasa de catarare, franghie cu noduri, podulete de trecere si tot feluri de obiecte care sa capteze atentia copiilor si sa le tina mult timp la joaca in aer liber.

pod_de_trecere_ansamblu_de_jocscara_pentru_copii_loc_de_joacaplasa_de_catarare_copii

Si de ce nu, daca aveti destul spatiu si doriti o adevarata fortareata copiilor Dvs, puteti gandi un complex de joaca cum este de exemplu acesta Turn Cottage dotat cu modul Bridge si cu modul swing:

turn_de_joaca_Cottage_cu_modul_bridge_si_cu_modul_swing


Nu uitati, siguranta lor este in maiinile noastre, este responsabilitatea noastra si trebuie sa alegem elementele de joaca luand in considerare varsta lor. Oricare element alegeti, sau montati oricare complex, turn cu tobogan sau alte accesorii de joaca, trebuie sa alegeti cu grija si pe ce il puneti pe jos, trebuie sa oferiti o suprafata moale, nisip sau dale din cauciuc cu caracter amortizator. Vedeti detalii aici: www.dalecauciuc.ro


Felicitari, ati gasit antidotul plictiselii: joc si recreere in aer liber!

nordinova

Creare magazin online
cauti.ro shoogle.ro allshops.ro shopmania.ro compara-pret.ro bizoo.ro smartbuy.ro price.ro plationline_ro mobilpay_ro