Blog

Beneficii ale locurilor de joacă din exterior versus cele din interior

A te putea juca pe un teren de joacă reprezintă o experiență palpitantă pentru un copil în creștere. Locurile de joacă oferă multe modalități de dezvoltare a capacității motorii fine, a abilităților sociale și reprezintă o bună sursă de exercițiu. Copilul poate nu are preferință pentru un teren de joacă din interior sau unul exterior, dar ca părinte sau îngrijitor, este bine de știut cum să le compari.

În ce mod locurile de joacă ajută în procesul de dezvoltare al copilului

Într-o lume în care sunt atât de multe opțiuni ușoare de a-ți distra copiii, locurile de joacă colective au trecut testul timpului în sensul în care reprezintă una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți lua! Chiar dacă este vremea formelor de divertisment de tipul programelor TV, dispozitivelor mobile și a jocurilor video, locurile de joacă oferă o gamă variată de beneficii pe care aceste opțiuni digitale nu pot. Pe măsură ce copiii dumneavoastră cresc și încercați să le îndepliniți toate dorințele, luați în considerare câteva dintre aceste beneficii de dezvoltare oferite de locurile de joacă.

Beneficiile asupra dezvoltării în cazul toboganelor de la locurile de joacă

Reamintiți-vă pentru un moment cum era când, copil fiind, mergeați la locul de joacă. Amintiți-vă cum era când vedeați toboganul și auzeați râsetele copiilor fericiți care se dădeau pe tobogan. Amintiți-vă nerăbdarea pe care o simțeați în timp ce vă urcați pe tobogan și curiozitatea de a ajunge până în vârf. Amintiți-vă  emoția care vă cuprindea în timp ce alunecați în jos pe tobogan nerăbdător să ajungeți jos și dorind s-o faceți din nou și din nou. Chiar dacă a trecut mult timp de când nu v-ați mai dat pe tobogan, aceste structuri de joacă sunt încă extrem de populare în zilele noastre. Toboganele au trecut testul timpului datorită multelor beneficii pe care le oferă în dezvoltarea copiilor. 

Efectele leganatului asupra dezvoltarii sistemului nervos

Leaganul este unul dintre cele mai frumoase jocuri pentru copii mici.
In timp ce acest lucru in ochii parintilor este doar un element distractiv pentru majoritatea copiilor, dar leganatul are un efect miraculos.

28.01.2020 23:52
Vajna Emi
Ţintarul (moara) cu tradiție veche

Ţintar (Moara cum i se mai spune alternativ) este un joc de societate jucat în doi, din categoria jocurilor de strategie, şi pentru care avem nevoie de 18 piese (câte 9 pentru fiecare jucător) şi o tablă de joc desenată într-un mod anume.


Jocul care ne-a făcut copilăria mai frumoasă: șotron

Şotronul este un joc clasic care poate fi practicat atât în exterior cât şi în interior, dacă dispunem de spaţiu suficient şi puţină bunăvoinţă. Numărul minim de jucători este de doi, neavând un număr maxim. Evident, cu cât sunt mai mulţi jucatori cu atât va dura mai mult.

11.12.2019 22:04
Vajna Emi
Convectoare electrice

In partile precedente din seria articolelor noastre, am incercat deja sa impacam aceste doua exprimari, si anume: „economic” si „incalzire electrica”. Este nevoie de aceasta clarificare, deoarece multi ani la rand aceste doua expresii erau incompatibile.

Adax Clea – convectoare electrice din sticla

La firmele comerciante al echipamentelor moderne de incalzire intalnim din ce in ce mai des un produs nou, sub denumirea cunoscuta de convectoare electrice din sticla (dupa cea engleza glass-heater). Datorita faptului ca este vorba de o noutate , nu au fost publicate prea multe articole in aceasta tema, in care sa fie prelucrate functionarea acestor convectoare electrice.

Combinatia sistemelor moderne de incalzire cu cele clasice

Datorita cresterii continue a tarifelor de energie oamenii cauta solutii de incalzire, care vor mentine nivelul de confort obisnuit concomitent cu cheltuieli mai reduse de incalzire.

Incalzirea cu lemne este cea mai ieftina modalitate de incalzire in momentul de fata. Cu toate ca nu este o solutie confortabila si cheltuielile de instalare sunt considerabile, totusi datorita tarifelor de consum isi traieste zilele de inflorire.

11.12.2019 17:28
Vajna Emi
Incalzire cu... strategie!

Intr-o gospodarie simpla, 60-70 procente din cheltuielile comunale sunt generate de factura de incalzire. Anual, folosim incalzirea minim 6 luni de zile, astfel nu este indiferent ce obiceiuri ne formam legat de aceasta. Este suficient sa ne concentram atentia asupra unor aspecte minore, astfel caldura caminului nu ne va costa atat.

Jocul în aer liber este extrem de important pentru beneficiile pe care le aduce sănătății fiecăruia

În ultima noastră postare pe blog am împărtășit cu voi ”12 motive pentru care să le cumpărați copiilor un cadru pentru cățărare”. Studiile recente au arătat că datele se înrăutățesc din ce în ce mai mult. Tot mai puțin timp se alocă jocului în aer liber. Copiii petrec mult timp la școală, iar după ore sunt duși la diferite cluburi, dar copiii se dezvoltă mai mult jucându-se afară. Noile cercetări din acest an ne dezvăluie informații interesante noi despre beneficiile pentru sănătate.

Cum să-ți faci grădina și complexul de joacă Jungle Gym să reziste pe perioada iernii!

Zilele sunt tot mai reci și mai întunecate. Frunzele cad din copaci, plouă aproape în fiecare zi și câteodată, chiar și fulgii apar în atmosferă. Vremea rece a apărut cu siguranță. Este timpul să-ți adaptezi grădina și cadrul de cățărat la aceste condiții mai reci. Acest blog vă oferă câteva sfaturi pentru a vă putea proteja cadrul de cățărat din lemn și grădina pe timpul iernii.

De ce să le cumperi copiilor un cadru pentru cățărare

Vă aduceți aminte de vremurile trecute? Căsuțe de joacă, leagăne, tobogane... echipamentele de joacă pentru copii au un efect magnetic asupra lor. Lumea este o junglă!

Studiile recente arată că în zilele noastre se acordă tot mai puțin timp jocului în aer liber, deși copiii se dezvoltă mai mult jucându-se afară. Noile cercetări ne oferă date interesante despre beneficiile pentru sănătate.

”În timpul jocului în aer liber, copiii învață să comunice cu colegii lor și învață să-și rezolve problemele dintre ei.”

02.11.2019 01:52
Vajna Emi

Ai incalzire ADAX de la Nordinova?

Castiga premii valoroase!

Daca ai achizitionat mai devreme convector electric norvegian de la noi, iti recomand sa te inscrii la concursul nostru de pe Facebook si Instagram, unde poti castiga premii valoroase. Concursul se deruleaza pana la sfarsitul lunii ianuarie, astfel la noi premiile te vor surprinde de inceput de primavara.

Elemente de joaca tipice pentru fete si baieti

Haideti sa vedem, care sunt jucariile preferate ale copiilor si in special, sa le luam separat, cu ce elemente, care sunt accesoriile de la locuri de joaca cu care se joaca fetite si care sunt jucariile preferate ale baietilor la ansablurile de joaca.

Calitatea materialului lemnos folosit de catre noi la turnurile din lemn

Lucrand in acest domeniu de multi ani de zile respectiv fiind si parinte cu copii mici, la fel, cu dorinta de a tine copii cat mai mult in aer liber in gradina, cunosc acesti pasi, mai bine zis o „topaiala”, deoarece putem porni in prea multe directii, prea multe oferte, tentatii, promotii si posibilitati si variante.

Complexe de joaca din lemn voluminoase si spatioase de la Jungle Gym

In cazul in care numarul copiilor este mai mare de 2-3 sau avem si in vecini prieteni cu copii de varste asemanatoare e bine de gandit un spatiu de joaca mai maricel. Unul, care sa contina mai multe posibiliztati de joc, sa aiba loc si pentru baieti dar sa ofere activitate interesanta si pentru fetite.

Indiferent cat de mult iubim natura, trebuie sa acceptam faptul ca utilizarea gazonului artificial se raspandeste din ce in ce mai mult in intreaga lume si si in tara noastra.
Acest lucru reiese si din aparitia la Nordinova a gazonului artificial, desi noi intotdeauna, notoriu, am fost adeptii utilizarii materialelor naturale.

Ce poate sta la baza optiunii ca tot mai multi aleg gazonul artificial alaturi sau in locul celui natural?
In cadrul urmatoarelor puncte am centralizat acele argumente si contra-argumente care stau la baza optiunii populatiei de a utiliza gazonul artificial.

02.11.2019 00:46
Vajna Emi
Tipurile de lemn Jungle Gym

Materialul lemnos este un punct forte atunci cand vrei sa construiesti un loc de joaca pentru copii in curtea ta privata. Un loc de joaca de uz rezidential, nici nu poate fi mai frumos decat construit din lemn, din lemn masiv, vopsit ori in nuanta folosita si la alte elemente inconjuratoare ori in culori vioi sa fie o atractie a gradinii tale.

Despre proiectul Jungle Gym Grow with me!

Proiectul Grow with me! este destinat copiilor de la 2 ani pana la 10 ani.
O casuta de joaca Playhouse are o multime de forme.

Locuri de joaca din lemn pentru interior

Cand vorbim de un loc de joaca, instantaneu ne gandim si vizualizam in fata ochilor un loc de joaca de exterior, dintr-un parc sau altul al orasului unde mergem cu placere cu copii nostri.
Insa, ca si o alternativa, o solutie pentru zilele friguroase si ploioase, pentru organizarea unei petreceri sau pentru a serba o zi de nastere, inevitabil, exista locurile de joaca de interior. Si de ce nu, ca si o alternativa pentru jucariile din plastic, care au tendinta ca dupa un timp scurt sa se rupa, sa se exfolieze sau chiar sa miroase neplacut, aceste spatii de joaca de interior, se pot dota cu elemente de joaca din lemn, din lemn tratat cu material ecologic si vopsit in culorile curcubeului sau in orice alta nuanta preferata.

Categoriile de varsta la care noi suntem atenti

Atunci cand iesim la un loc de joaca amenajat in parcuri si locuri publice, noi, parintii, mai ales parintii cu copii mai mici, ne dam seama, ai nostri copilasi, nu prea au loc, nu prea au ce sa faca si mai mult ne ocupam sa ii ferim de copii mai mari, care de multe ori nu sunt atenti la copii mici. Incercam totusi sa il punem pe tobogan, cu frica ca va veni prea repede, il ajutam in sus pe trepte, il dam in leagane neadecvate, cu frica sa nu pica, iar dupa ce ne dam seama, ca ne doare spatele si mana, am transpirat deja de mai multe ori la rand, realizam, ca aceasta activitate nu este deloc asa, cum ar trebui ea sa fie.

Cum sa alegem gazonul artificial pentru gradina noastra?

Pipaitul gazonului artificial a devenit un obicei similar celui cand apare pepenele la promotie in magazin: cumparatorii testeaza daca este copt. Avand in vedere ca toti il testeaza, oamenii se imita unii pe altii si fac la fel sa nu para nestiutori, dar majoritatea (mai ales cei din mediul urban) nu au idee despre ceea ce ar trebui sa auda/sa resimta.

Elemente necesare pentru un loc de joaca demn de invidiat

Atunci cand vorbim de un loc de joaca sau dorim sa achizitionam un astfel de complex pentru copilasii nostri, nici nu ne dam seama, cate elemente, accesorii si piese sunt necesare pentru a il dota cu toate facilitatile pe care le vrea beneficiarul prinicipal, dar sa fie si montat avand in vedere toate cerintele de siguranta.

Covor cauciucat pentru pardoseala din tarcul catelusilor

Toti iubitorii de animale, cei care au unul sau mai multe caiini de companie sau confruntat deja cu aceasta problema si si-au pus aceasta intrebare:

Cu ce putem pava tarcul cateilor sa fie comod, usor de curatat si de intretinut si sa fie o solutie pe termen lung?

Importanta ancorarii corecte la sol a turnurilor de joaca

Siguranta este cel mai important aspect pentru Jungle Gym si acesta este motivul pentru care echipamentele noastre pentru terenurile de joaca rezidentiale li se aplica cele mai stricte standarde de sanatate si de siguranta si sunt certificate GS. Ancorele noastre de la sol asigura aceste conditii sigure. In acest blog ne concentram asupra modalitatilor de ancorare a jocurilor si a ansamblelor din lemn, tobogane si  leagane cu ancorare sol. Analizam de ce este nevoie de aceasta ancorare, cum trebuie instalate aceste ancore, ce tipuri de ancore sunt furnizate in kitul original și unde ar trebui amplasate cel mai bine.

Informatii importante privind materialul lemnos a produselor achizitionate de la noi

Atunci cand ne amenajam gradina sau achizitionam un loc de joaca pentru copii de exterior, este important de stiut, ca materialul lemnos ce caracteristici are respectiv ce pretentii putem sa avem pe parcursul a mai multor ani de la acest material. Sunt cateva caracteristici care sunt naturale.
In continuare,enumeram cateva dintre aceste caracteristici, ca sa stim ce este normal si ce nu.

Responsabilitatea noastră “Jungle Gym” față de natură

Cherestea europeană robustă

Turnurile și modulele Jungle Gym sunt realizate din lemn robust din lemn de pin European. Este frumos, puternic, ecologic, neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2, reciclabil și infinit de regenerabil, atâta timp cât provine din pădurile gestionate în mod durabil. Proprietățile tehnice bune, aspectul natural și durabilitatea îl fac un material de primă clasă pentru cadre de catarare, casute suspendate, turnuri cu tobogane și suporturi de leagăne.

Avantajele utilizarii aparatelor de fitness exterior BeFitt in aer liber

Echipamente de fitness exterior BeFitt au un design deosebit, sunt bine construite si rezistente. Sunt confectionate cu mare atentie si se impart in mai multe categorii, in functie de la ce tip de muschi se foloseste aparatul respectiv. Sunt asemanatoare cu aparatele de fitness din salile de sport, dar echipamentele BeFitt sunt adaptate pentru conditiile de exterior, respectand standardele de calitate in vigoare.

03.10.2019 15:39
Vajna Emi
Un panou electric cu comanda prin wireless

Convector electric cu comanda wireless. Daca as fi specialist in domeniul electronicii si as avea si o fabrica de convectoare electrice, atunci, mai mult ca probabil ca as fi fabricat de mult un asemenea panou. De ce nu, doar se pot controla chiar si culorile unui simplu bec prin acest sistem. Insa din pacate nu ma pricep, nu am nici fabrica, astfel nu am avut de ales, decat sa astept cu rabdare. Acum insa, e motiv de bucurie, exista un producator care are acest tip de convector si acest producator nu este altcineva decat chiar fabrica pe care o reprezentam,fabrica norvegiana a cunoscutei marci: ADAX.

Modalitate de amenajare a aparatelor de fitness exterior

In prezenta descriere, am adunat cateva imagini de la cateva parcuri cu aparatele de fitness exterior, pe care le-am finalizat pe parcursul activitatii noastre.

Cele mai populare 10 turnuri de joacă din 2019

Atunci când vrem să cumpărăm o jucărie pentru copilul nostru, deseori nu putem alege din mulțimea de variante oferite pe piață. Nu este altfel nici în cazul turnurilor și castelelor de joacă. Cu acest articol dorim să vă ajutăm în privința trendurilor din acest an, care sunt cele mai populare modele. Mai întâi subliniem că la întocmirea listei am constatat că mai multe jucării interesante au rămas în afara ei, de aceea înainte de a lua o decizie, merită vizualizate și celelalte produse din oferta noastră, deoarece poate astfel veți găsi cel care vi se potrivește cel mai bine.

02.10.2019 12:04
Vajna Emi
Cum să alegem un leagăn?

Cum să alegem un leagăn?

Leagănul este un accesoriu indispensabil oricărui loc de joacă în aer liber și curte, existând posibilități creative de utilizare a acestuia. Dar accentul este totdeauna pe joacă, pe distracție.

Ce criterii trebuie luate în considerare înainte de a alege un leagăn sau un suport?

Creare magazin online
cauti.ro shoogle.ro allshops.ro shopmania.ro compara-pret.ro bizoo.ro smartbuy.ro price.ro