GAZON ARTIFICIAL NS-18

GAZON ARTIFICIAL NS-18
GAZON ARTIFICIAL NS-18
GAZON ARTIFICIAL NS-18
GAZON ARTIFICIAL NS-18
GAZON ARTIFICIAL NS-18
GAZON ARTIFICIAL NS-18
GAZON ARTIFICIAL NS-18
GAZON ARTIFICIAL NS-18

Instrucțiuni pentru montarea și intreținerea gazonului artificial:

Montajul gazonului sintetic în grădină este asemănător cu cel alrulourilor de gazon natural, dar totuși sunt câteva diferențe majore. Să vedem pașii importanți:

Pregătire:

Pământul trebuie scos până la o adâncime de aprox. 10 cm sub nivelul final al gazonului. Ca și bordură putem folosi cărămidă, blocuri de beton sau limitator din plastic.

Fundație:

Pentru fundație se va aplica un strat de 10 cm de piatră spartă sau pietriș, care se va bătători (se recomandă utilizarea de broască sau placă compactoare), ca să primim o suprafață solidă și plată. Acest strat de pietriș va evacua apele și totodată, asigură o fundație stabilă pentru covorul de gazon sintetic.

Așezarea gazonului sintetic:

Pe această fundație se vor așeza rulourile de gazon artificial. Trebuie avut grijă ca direcția firelor să fie asemănătoare la rulourile alăturate. Marginile acestora se vor lipi unul de altul cu ajutorul unei benzi speciale și unui lipici mono- sau bi-component. Pe bandă va fi aplicată lipiciul în mod uniform astfel nu va ieși între rulourile de gazon. Apoi se vor așeza marginile rulourilor pe această bandă.

Fixare:

Întindeți marginile rulourilor și fixați-le cu cuie de 200 mm din 15-15 cm pe marginile acestuia.

Completare:

În cazul gazonului care seamănă cu iarba naturală nu este necesară completarea gazonului artificial cu material de umplere, dar la nevoie acesta poate fi completat cu granule de cauciuc sau cu nisip spălat, curățat. Pe gazonul completat cu granule de cauciuc este și mai plăcută umblarea, iar avantajul completării cu nisip spălat este că acesta acoperă plasa de pe fundul gazonului și nu se văd cusăturile.

Așezarea pe suprafață solidă:

Așezarea gazonului se poate face nu numai pe strat de pietriș, ci și pe beton, asfalt sau pavaj din plăci ceramice existente pe terase. În acest caz fixarea se va efectua prin lipire în loc de fixare cu cuie.

Utilizare fără fixare:

Există situații când gazonul artificial este așezat pe o terasă mai mică unde din când în când trebuie ridicat în timpul curățeniei, sau se dorește utilizarea gazonului numai temporar, deci acesta nu va fi fixat în nici un fel, lucru posibil datorită faptului că gazonul artificial este un covor mare de fire creat special. În acest caz se recomandă amplasarea unor greutăți la marginile sau colțurile gazonului (de ex. o vază frumoasă) pentru a preveni ridicarea marginilor de exemplu de către vânt. Pentru activitate intensivă (sport) nu se poate utiliza gazonul nefixat.

 

53,75 RON
La favorite
Recomand
Printează
Comparare
Întrebare despre produs
Descriere
Produse similare
Info produs
Recenzii
Descriere
PRODUSUL SE VINDE LA MP.
Ambalare: role de 2m latime (lungimea maxima a unei role este de 25 m).
CANTITATE MINIMA: 1 mp (adica bucata de 0,5mx2m)
Lungimea firului: 18mm

Se poate comanda si la sul.
Produse similare
Info produs
Numar articol
NS-18
Recenzii
Creare magazin online
cauti.ro shoogle.ro allshops.ro shopmania.ro compara-pret.ro bizoo.ro smartbuy.ro price.ro