Blog

În ce mod locurile de joacă ajută în procesul de dezvoltare al copilului

06.02.2020 23:34
Vajna Emi
În ce mod locurile de joacă ajută în procesul de dezvoltare al copilului

Într-o lume în care sunt atât de multe opțiuni ușoare de a-ți distra copiii, locurile de joacă colective au trecut testul timpului în sensul în care reprezintă una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți lua! Chiar dacă este vremea formelor de divertisment de tipul programelor TV, dispozitivelor mobile și a jocurilor video, locurile de joacă oferă o gamă variată de beneficii pe care aceste opțiuni digitale nu pot. Pe măsură ce copiii dumneavoastră cresc și încercați să le îndepliniți toate dorințele, luați în considerare câteva dintre aceste beneficii de dezvoltare oferite de locurile de joacă.

Aptitudini sociale

Unul dintre marile beneficii ale locului de joacă, în special un loc de joacă colectiv, o reprezintă oportunitatea copiilor de a întâlni alți copii de vârstă apropiată din diferite medii și culturi. A învăța de la vârstă fragedă cum să socializezi, chiar dacă copilul este timid, poate ajuta la construirea unei fundații pentru copiii sociabili și pentru maturitate. În timp ce copiii construiesc și se joacă jocuri împreună, neintenționat învață să ofere și să dea, să împartă, să medieze, să rezolve probleme și cum să formeze și să mențină încrederea unii în alții. Și nu știi niciodată cât de mult pot ține aceste prietenii timpurii.

Mișcarea

Locurile de joacă au un avantaj clar asupra dispozitivelor digitale, jocurilor și spectacolelor, acela de a oferi copilului dumneavoastră oportunitatea de a se mișca în moduri în care în casă ar fi dificil (sau interzis)! Prin intermediul pereților de cățărare, podurilor, leagănelor și a toboganelor, copiii au posibilitatea de a-și dezvolta grupe specifice ale mușchilor, de a dezvolta coordonarea și de a-și dezvolta abilități motorii fine. Și mai important, îl obișnuiesc pe copilul tău să fie activ și poate continua să fie la fel și la maturitate dacă este încurajat la vârstă fragedă. A lăsa în mod intenționat timp și loc pentru a fi activ, reprezintă unul dintre cele mai bune lucruri pe care-l poți face pentru copilul tău pe termen lung și scurt!

Dezvoltă simțurile

Locurile de joacă sunt echipate astfel încât să dezvolte și latura senzorială, pe lângă cea socială și fizică. Prin construire multiplă la jocuri și activități, copilul dumneavoastră va fi forțat să-și întindă mușchii senzoriali prin intermediul panourilor cu activități, a dispozitivelor care fac diverse zgomote și a curselor cu obstacole care necesită rezolvarea problemelor cu ajutorul propriului corp.

Rezistența

Împreună cu învățarea confruntării potrivit vârstei și rezolvarea problemelor cu aspectul social al locurilor de joacă colective, copiii vor fi de asemenea capabili să-și formeze rezistența fizică și emoțională. Este important pentru copiii mici să-și învețe limitele fizice, adică de ce sunt capabili și ce nu, și este sănătos pentru copii să-și cunoască limitele fizice prin testarea acestora într-un mediu sigur și supravegheat. Acest lucru este pozitiv nu doar din punct de vedere fizic, dar îi și ajută să devină mai puternici din punct de vedere emoțional! Și să nu mai vorbim de faptul că consumându-și energia în mediu exterior prin alergare și joacă la locul de joacă poate face minuni și pentru tine ca părinte, deoarece acest lucru îi ajută să se elibereze de stres și frustrări care pot apărea într-un mediu mai puțin sănătos și într-o manieră mai stresantă pentru tine!

 

Sursă: https://www.tfharper.com/how-playgrounds-help-childrens-development/

Creare magazin online
cauti.ro shoogle.ro allshops.ro shopmania.ro compara-pret.ro bizoo.ro smartbuy.ro price.ro plationline_ro mobilpay_ro